Catalin Dima
Catalin Dima, Fondator, Avocat Asociat Coordonator Dima & Asociatii, a acumulat o experienta deosebita atat in domeniul juridic cat si in management de-a lungul carierei sale de peste 20 ani, inceputa inca de cand era student. Astfel, Catalin Dima a desfasurat o activitate bogata, cu un nivel de complexitate ridicat, in calitate de:
- avocat practicant al avocaturii de afaceri;
- manager de activitate juridica;
- director executiv in cadrul unui grup multinational din domeniul telecomunicatiilor, lider pe piata din Romania;
- manager in domeniul relatiilor guvernamentale;
- manager in domeniul comunicarii si relatiilor publice.
In activitatea sa, Catalin Dima a coordonat cu succes echipe de avocati romani si straini in proiecte cu impact major asupra business-ului clientilor. De asemenea a asigurat, in diverse proiecte complexe, coordonarea atat a muncii in domeniul juridic cat si a altor arii de activitate aflate in stransa legatura, precum cea de comunicare si de relationare cu diverse institutii publice si mass-media.
Catalin Dima are o practica solida in domeniul Dreptului Comunicatiilor Electronice, Dreptului Societar si Comercial, Dreptului Muncii si Dreptului Concurentei.
Proiecte relevante
Printre cele mai mari proiecte in care activitatea juridica a fost coordonata cu succes de Catalin Dima se numara:
1. Tranzactia dintre Romtelecom si Cosmote Grecia din 2005 care a facilitat relansarea operatorului Cosmorom (in prezent Cosmote Romania) si care a presupus coordonarea:
- negocierii documentelor tranzactiei, cu o valoare de 120 milioane Euro;
- arbitrajului international la Paris cu un furnizor de echipamente pentru o suma pretinsa de peste 150 milioane Euro si stingerea acestuia prin incheierea unei tranzactii;
- negocierilor cu autoritatile competente pentru noua licenta a Cosmote Romania.
2. Restructurarea (rezilierea si renegocierea) de contracte comerciale cu diversi furnizori in valoare de peste 600 milioane Euro.
3. Restructurarea relatiilor de munca (atat cele individuale cat si cele colective, cu sindicatele) si reducerea personalului Romtelecom de la peste 40.000 la aproximativ 8.500 salariati.
4. O disputa cu Consiliul Concurentei privind o amenda de aproximativ 22 milioane Euro, redusa initial la jumatate de catre Consiliul Concurentei iar apoi anulata integral in instanta.
5. Dispute majore in domeniul telecomunicatiilor pentru resurse de spectru, licente si tarife de interconectare intre principalii operatori de pe aceasta piata.