Despre Business Summit RePatriot 2016

rep

Business Summit – Împreună pentru România este un eveniment organizat de RePatriot cu susținerea Administrației Prezidențiale, a MAE – DPRRP și a Invest Romania în perioada 5-6 octombrie la București. În cadrul acestuia, 100 de antreprenori de top din Diaspora se vor întâlni la mese de discuție cu 100 de antreprenori de top din România, încurajând astfel reconectarea românilor din Diaspora cu România. Pe scurt, obiectivele summit-ului sunt: prezentarea oportunităților de investiții oferite de România în acest moment, facilitarea dialogului dintre cele două grupuri de investitori și lansarea de noi parteneriate strategice respectiv de idei de afaceri de către aceștia. Echipa din spatele proiectului își propune să creeze condiții pentru repatrierea cât mai multor români și să aducă Diaspora alături de ţară pentru a fi ancora de stabilitate, securitate şi, totodata, bază pentru accelerarea dezvoltării economice.

RePatriot Summit – Cotroceni

RePatriot Summit – BNR  – Partea I

RePatriot Summit – BNR – Partea a II-a 

 

RePatriot Summit – Delta Dunării

 

Vezi un reportaj despre RePatriot Summit 2016 aici.


Obiective

•Prezentarea oportunităților pe care România le oferă investitorilor în general și investitorilor români din Diaspora în special.
•Facilitarea dialogului și construirea unei punți de colaborare și promovare reciprocă a celor două categorii de invitați participanți.
•Obținerea de rezultate concrete, respectiv: noi investiții atrase în România, lansarea de parteneriate strategice, idei de afaceri, exporturi.
•Identificarea acelor oameni de afaceri care sunt încă conectați cu țara lor de origini și își doresc să contribuie la dezvoltarea României, fiind totodată exponenții valorilor și identității românești peste hotare.
•Realizarea unei platforme de discuții și de generare inițiative legislative și nu numai în scopul îmbunătățirii mediului de afaceri românesc. Tocmai de aceea, summit-ul va facilita discuțiile formale cu cele informale, networking-ul cu dezbaterile pe subiecte de interes pentru oamenii de afaceri sau companiile doritoare să investească în România.


Organizatori

cu sprijinul:


Sponsori