Start-up Nation 2022: Ce finanțări pot primi firmele românești? Programul ar urma să fie lansat în iunie
Programul Start-Up Nation ar urma să fie lansat în iunie 2022. Ce finanțări pot primi firmele?
.
Firmele aflate la început de drum, vor putea să obțină finanțare de până la 200 de mii de lei prin programul Start-Up Nation. În bugetul acestuia, sunt bani prevăzuți special și pentru românii din diaspora. Trei mii de antreprenori ar putea beneficia de fonduri prin programul Start-Up Nation de anul acesta.
Programul Start-Up Nation ar urma să fie lansat în iunie. Firme aflate la început de drum, vor putea să obțină finanțare de până la 200 de mii de lei..Sunt stabilite sumele care vor fi acordate prin acest program – 500 de milioane de lei pentru cei din țară plus 20 de milioane de lei pentru cei din diaspora. Un antreprenor va putea să obțină cel mult 200 de mii de lei și va trebui să contribuie cu măcar 5% investiție proprie. Din banii primiți de la stat, antreprenorii își pot cumpăra aparatură și utilaje, dar pot acoperi și cheltuielile cu salariile și chiriile. Mai multe despre program pe Startupcafe.
Potrivit unui răspuns pentru ȘtirileProTV dat de Serviciul de Telecomunicații Speciale, instituția care gestionează platforma online de înscrieri la Start-Up nation, noua ediție a programului va fi lansată în iunie.
Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Anteprenoriatului și Turismului: “Va exista un pachet obligatoriu de 5 mii de euro pachet de digitalizare, practic sume care vor fi folosite în acest scop. Va fi un punctaj suplimentar pentru acele investiţii în componenta verde – în panouri fotovoltaice sau alte măsuri de genul acesta.”
În plus, spre deosebire de ceilalți ani, când antreprenorii care promiteau că fac multe angajări erau favorizați la obținerea fondurilor nerambursabile, acum contează cel mai mult domeniul de activitate, de pildă – producție, industrii creative până la IT şi comerţ. Antreprenorii pot obţine şi fonduri private, puse la bătaie de investitori în serie, care pot ajunge să fie de ordinul sutelor de mii de euro, în cazul IT, de pildă. Mai multe pe ȘtirileProTV.ro.
.
Sursa imagine: Startupcafe.ro / Dreamstime.com