_

Satul românesc se poate dezvolta atunci când există iniţiativă şi spirit antreprenorial

*

Antreprenorești – Adoptă un Sat este un proiect inițiat în cadrul RBL care, alături de RePatriot, încearcă să găsească instrumente cât mai bune pentru a stimula antreprenoriatul în mediul rural. Am interacționat, am împărtășit experiența antreprenorială, am avut conferințe, am acționat la Corbi, la Vultureni, în Valea Stanciului, la Văleni în Basarabia, în Scorțeni, la Valea Lotrului și în multe alte locuri unde antreprenorii din RBL – RePatriot  au inspirat prin exemplul și acțiunea personală.

_

Ne dorim să producem rezultate palpabile și modele replicabile în mai multe comunitățile sătești din România, prin transfer de know-how specific, mentorat pentru antreprenori și administrația locală, prin sprijinirea identificării potențialului local de dezvoltare culturală și economică, sprijin pentru folosirea cu efect bun a fondurilor europene, suport pentru dezvoltarea capitalului uman necesar unei îmbunătățiri a vieții la țară.


Articole #Antreprenorești

Inițiativă sprijinită de Enterprise, Foodpanda, Art&CraftCredem că implicarea companiilor responsabile, a antreprenorilor remarcabili în salvarea satelor românești este o soluție sănătoasă. Dacă top 1000 companii românești ar adopta fiecare câte o comună am reuși să limităm efectele negative ale lipsei de încredere și spirit antreprenorial. Pandemia ne-a arătat încă odată că avem lucruri cu adevărat importante de făcut. 

_

Satul românesc are un potențial de creștere substanțial! Dacă doriți să vă implicați în proiectul nostru, vă rugăm să ne scrieți la antreprenoresti@repatriot.ro. Mai multe pe antreprenoresti.ro