ZILELE DIASPOREI ÎN ORAȘUL TĂU

_

RePatriot a lansat “Zilele Diasporei” cu scopul de a aduce românii din afara granițelor mai aproape de comunitătile în care s-au născut. Prin experiența acumulată peste hotare și prin viziunea lor occidentală, pot aduce plus valoare comunității în care s-au născut.

_

DE CE?

Ţara are nevoie de oameni cu iniţiativă, buni meseriași care să aibă o atitudine occidentală faţă de muncă. Aceştia trebuie însă sprijiniţi, iar administraţia locală trebuie să fie alături de ei. Dacă vom reuși să apropiem Diaspora, vom observa că aceasta poate juca un rol major în dezvoltarea locală și poate sprijini conectarea puternică a orașului la oportunitățile din alte țări. Dezvoltarea comunelor şi a oraşelor României depinde de investiţii şi de întreprinzători.

Câștigându-le încrederea, veți reuși să îi convingeți să revină acasă fie pentru a investi în comunitatea lor, fie pentru a se reloca și a-și construi o viață decentă și o carieră de succes în România.

_

CUM? CÂND? UNDE?

Propunerea noastră este pentru organizarea unor evenimente, în luna August, în jurul zilei de 15 august (Sărbătoarea Sfintei Maria), care să fie numite “Zilele Diasporei”. La eveniment ar fi bine să participe antreprenori, reprezentați ai administrației, personalități culturale și academice, profesioniști din țară și străinătate. Această acțiune ar fi urmarea firească și dezvoltarea evenimentelor de anul trecut.

În fiecare an, prima duminică după Sfânta Maria, a fost declarată de Biserica Ortodoxă Română, Duminica românilor migranți.

După părerea noastră manifestările ar putea conține acțiuni de tipul:

  • Conferinte, seminarii, workshop-uri în care să prezentate principalele oportunități din oraș precum high-tech, turism, industrial, imobiliar, educație, dezvoltare locală, forța de munca, etc.
  • Participare la acțiuni culturale și religioase
  • Concerte, spectacole și alte activități care pot contribui la strângerea legăturilor dintre Diaspora și Țară
  • Vizitarea obiectivelor turistice, culturale și de investiții

_

CINE?

Recomandarea noastră este în aceste acțiuni să fie angrenate societatea civilă, administrația și mediul de afaceri. Un reprezentat RePatriot poate participa la evenimentele organizate.

Noi ne dorim ca acest proiect să se dezvolte împreună cu Dumneavoastră, să construim o singură Românie pentru toţi românii oriunde s-ar afla, să aducem Diaspora alături de ţară, să ne fie ancora de stabilitate, securitate şi bază pentru accelerarea dezvoltării economice. Am considerat că primul efort intensiv ar fi de atragere a intreprinzătorilor, a meseriaşilor a creatorilor de valoare suplimentară, care să creeze condiţiile pentru repatrierea a cât mai multor români. Avem nevoie de medici, specialiști high-tech, profesori, oameni pricepuţi şi de familii întregite pentru copiii  lăsaţi în grija bunicilor şi a rudelor.

 

Apelul pentru organizarea “Zilele Diasporei” anul 2023, poate fi descărcat de aici.


Ediții Zilele Diasporei

Articole despre Zilele Diasporei